healthcare professionals
Nytt webbinarium om kommande nationella riktlinjer för behandling av Obesitas

(Göteborg, 4 oktober 2021)

Socialstyrelsens riktlinjer för Obesitasvård presenteras i remissversion i början av nästa år och detta vill vi uppmärksamma i ytterligare ett livesänt webbinaruim den 10 november!

Ta del av kunskap, erfarenheter och rekommendationer från föreläsare som är världsledande inom obesitas samt nationella företrädare inom vården. Initiativet är ett samebete mellan patientorganisationen HOBS (Hälsa oberoende av storlek), tillsammans med branschföreningarna SFO & SFOK och ett antal aktörer inom industrin, däribland Navamedic (se sidfot).

I webbinaret ger Carel le Roux från University College Dublin samt Arya M. Sharma från University of Alberta och andra högaktuella föreläsare sin bild av hur nya riktlinjer kan bli en del av den kliniska vardagen.

Vi vänder oss till dig som har ett intresse inom obesitassjukvård eller är beslutsfattare inom sjukvårdsområdet, och önskar lära dig mer om det aktuella läget i Sverige samt vad Socialstyrelsens riktlinjearbete syftar till att förändra.

I webbinariet delar fem olika föreläsare med sig av sina kunskaper, erfarenheter och tankar om vägen framåt:

 • Professor Carel le Roux
  University College Dublin
 • Arya M. Sharma, MD, DSc (hon)
  FRCPC Emeritus Professor of Medicine University of Alberta, Edmonton, Canada
 • Simon Rundqvist
  NPO, Barn & Ungdomars Hälsa
 • Lovisa Sjögren
  Ordförande Expertgruppen Obesitas
 • Håkan Fureman
  NPO, Endokrina Sjukdomar

Länk för anmälan samt mer information: https://attendee.gotowebinar.com/register/1027535815598119439

”Vi är väldigt glada kunna vara med och lyfta denna högaktuella fråga tillsammans med ledande aktörer och intresseorganisationer då vi alla målinriktat arbetar med att få upp obesitas på dagordningen för att ge patienter som är sjuka den vård de har rätt till.” säger Jenny Vinglid, generalsekreterare HOBS.

Webbinariet är kostnadsfritt. Samarbetskontrakt är upprättat mellan intresseorganisationer och industriparter.

För mer information, kontakta:
Åsa Renhult, Nordic Marketing Manager Rx
asa.renhult@navamedic.com

Om Navamedic

Navamedic ASA är ett nordiskt läkemedelsbolag som levererar högkvalitativa produkter till sjukhus och apotek. Vår ambition är att tillvarata patienters och konsumenters behov genom fördjupad expertis inom utvalda kategorier samt djupgående kunskaper om lokala förhållanden på varje marknad. Navamedic är verksamt i Norden, Baltikum och Benelux och har försäljningsrepresentation i Storbritannien och Grekland. Navamedic har sitt huvudkontor i Oslo och är noterat på Oslo-börsen (ticker: NAVA). För mer information, besök www.navamedic.com